Välkommen till Munköns kennel

Det har alltid funnits hundar i mitt liv, bla. släthårig foxterrier, schäfer och basset hound. Den första taxen köpte vi 1987. Det var en liten strävhårig kanintax som hette Charack’s Sissi. Hon var en söt liten fröken. Vi beslutade att skaffa en tax till och 1995 flyttade Pre-Eminence’s Neversaynever Again, Morra, hem till oss. Hon blev stamtik i kenneln. Kennelnamnet fick jag 2000 strax efter den första taxkullen var född. Men den allra första valpkullen föddes 1977 av rasen Basset Hound.

Jag har en liten uppfödning av strävhårig dvärgtax och avelsmaterialet är viktigt.

Historik

Det har alltid funnits hundar i mitt liv. Under mina första år hade vi en släthårig foxterrier. Mina föräldrar köpte en schäfertik 1954. Min första egna hund, en schäferhane Hagedans Icgan,köpte jag 1965. Han flyttade med mig när min man och jag gifte oss 1968. Vår första Basset Hound köpte vi 1974. Året därpå köpte vi ytterligare två basetts. Nu hade vi tre barn och fyra hundar. Vi flyttade från Trollhättan till Vargön 1976. På sommaren 1977, dog vår schäfer. Vi fick en kull basettvalpar där jag behöll en tik. Nu hade vi fyra basetts. När vår sista basett dog 1987 köpte vi vår första strävhåriga kanintax. Vi hade tänkt oss en mörkt viltfärgad dvärgtaxtik men det blev en vetefärgad kanintax, Charack’s Sissi. En söt och mysig liten tjej. Men en viltfärgad tik ville jag ändå ha. Jag kontaktade Anette Edlander och hösten 1995 hämtade vi hem den då 15 månader gamla Pre-Eminence’s Neversaynever Again,kallad Morra. Morra blev min stamtik. Jag parade henne år 2000 med Ubsola BM Dante. Tre valpar föddes och jag behöll tikarna tillsvidare och sålde hanen. Samma år fick jag kennelnamnet Munköns.Carmen blev den tik jag ville fortsätta med och i februari 2001 fick Elaiza ett nytt hem. Jag ställde ut Carmen och gick även en del viltspår med henne. Hon blev snart både SVCH och SUCH. Så var det dags att para henne. Den hane hon parades med var Ymer-Vedette Van De Zwikshoek. Det blev fem valpar, tre hanar och två tikar. En av hanarna var en liten talle som vid sex veckors ålder började se intressant ut. Han fick stanna kvar hos oss. Det är idag en ståtlig kille vid namn Munköns Tamino,till vardags kallad Tallen. Detta var 2002. Året därpå tog jag en valpkull på Elaiza. Hon fick tre valpar. I augusti var jag och hämtade hem Dualis Nubia. En bedårande liten tik. Hon blev inmätt till kanintax och har varit framgångsrik på utställningar. Carmen fick en valpkull 2004 där Dualis X-ceptionell var pappa  och en kull 2005 där Wervest,s Kurt var pappa. Jag parade Tallen och Nubia och fick tre valpar sommaren 2006.  Det var en tik och två hanar. Tiken döptes till Leonora, kallas Lea. En trevlig och pigg liten tjej.

Senare under sommaren flyttade den långhåriga dvärgtaxen, Götaälvdalens Melina till oss då hennes matte och min bästa väninna Eva avled. Idag finns det sex hundar i kenneln.

Min målsättning är att föda upp friska och sunda hundar till sällskap, ev. utställning och andra aktiviteter som valpköparna tillsammans med sina hundar kan göra.

Copyright Munköns Kennel
Design, layout och grafik
BS Information